top of page

Konuşmacılar Dizisi

“Türkiye’de Kutuplaşmanın Boyutları” – Emre Erdoğan

11 Şubat 2016 Perşembe günü Columbia Global Center’da gerçekleşen yuvarlak masa toplantımızın konuğu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin, German Marshall Fund Black Sea Trust Programı altında desteklenen “Türkiye’de Kutuplaşmanın Boyutları” başlıklı 1 Şubat 2016 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan araştırmayı yürüten Dr. Emre Erdoğan’dı.

 

“Cinsiyet Eşitliğinin Makroekonomik Etkileri”  Ferah Salman

18 Kasım 2015, Çarşamba günü Soho House Istanbul , Hollings Center’da gerçekleşen ve katılımcılarımız ile interaktif bir tartışma ortamında geçen toplantımızın konuğu IMF bünyesinde oluşturulan Toplumsal Cinsiyet Danışma Grubu üyesi ve IMF Ortadoğu ve Orta Asya Bölümü Kıdemli Ekonomisti olan Ferhan Salman‘dı. Ferhan Salman, IMF’deki profesyonel görevinin yanı sıra Dünya Bankası-IMF Türk Çalışanlar Derneği (WITSA) başkanlığı ile Washington DC merkezli Capital Turkish Connection adlı düşünce kuruluşunun kurucu eş başkanlığını yürütmektedir.  1996-2009 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda görevli olan Salman; toplumsal cinsiyet eşitliği, IMF’in kredi tahsislerinin tasarlanması ve uygulanması, G20, gelişmekte olan piyasalar, küresel krizler, kırılganlık analizleri, makro finansal açılımlar ve mali politikalar alanlarında çalışmakta ve yayımlar hazırlamaktadır.  Küresel krizi takiben Avrupa, Asya ve Orta Doğu’da gelişmekte olan bir çok pazarda çalışan Salman’a, Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından Doçentlik  unvanı verilmiştir. Lisans ve Yüksek Lisansı’nı Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden alan Salman, Ekonomi alanındaki doktorasını Boston Üniversite’sinden almıştır. Ferhan Salman evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

 

“Ortadoğu’da Kadınların karşılaştığı zorluklar ve tehditler” – Asma Khader

17 Eylül 2015 Pazar günü  Soho House, İstanbul’un evsahipliğinde gerçekleşen toplantımızın konuğu Sisterhood Is Global Institute/Jordan (SIGI/J) ‘dan Asma Khader oldu. Kadın mültecilere özel bir vurgu yaparak Orta Doğu’da kadınların karşılaştığı zorluklar ve tehditler konusundaki görüşlerini paylaştığı ve katılımcılarımız ile soru-cevap şeklinde ilerleyen etkinliğimiz hepimiz için oldukça verimli geçti.

Avukat ve insan hakları aktivisti Asma Khader, The Sisterhood Is Global Institute/ Ürdün (SIGI/J) adlı düşünce kuruluşunun başkanı ve Ürdün Milli Kadın Komisyonu’nun Genel Sekreteri’dir. Asma aynı zamanda Ürdün Haşimi Krallığı eski Kültür Bakanı & Hükümet Sözcüsü ve Ürdün Kadınlar Birliği’nin eski başkanıdır. Arap İnsan Hakları Kurumu, ve İnsan Hakları İzleme Örgütü Kadın Bölümü Danışma Kurulu üyesi olup yaptığı çalışmalar ile birçok ödül ve saygınlık kazanmıştır. Yakın dönemde Libya’da gerçekleşen insan hakları ihlallerini araştıran Birleşmiş Milletler Uluslararası Araştırma Komisyonu’nda görev yapmıştır.

bottom of page